Föräldracoacherna

Stockholm

 

 

 

 

 

Hem     Blogg      Verksamhet     Om oss     Kontakt     Länkar

Verksamhet

I vår verksamhet förmedlar vi, utan pekpinnar och färdiga lösningar, föräldraskapets många möjligheter. Tillsammans med oss ska du få inspiration, glädje och praktiska redskap som du direkt kan använda i ditt föräldraskap. Vi vill vara ett stöd i din personliga utveckling och vi vill förmedla känslan av att ett stärkt föräldraskap bara är början på något som kan bli ännu roligare och ännu bättre.

 

Kurser

Föreläsningar / Seminarier

Gruppcoaching

Individuell coaching

Föräldrarnas tvärtemotbok

Relationernas tvärtemotbok

Jobbcoaching

 

Kurser

I föräldrarollen handlar det om att skapa:

- en trygghet i den du är samt en tillit till dig själv och andra.

- en tydlighet i både det du gör och i det du säger.

- mod att våga stå för det du gör och säger samt mod att våga erkänna fel och brister.

För vem är perfekt?

Vi möter dig, blivande eller varande, förälder i grupp med minst sex, högst tolv, deltagare. Kursen består av tre träffar i grupp samt tre enskilda coachsamtal.

Ur innehållet:

 • Vad innebär ett coachande förhållningssätt? Hur kan du använda dig av det?
 • Föräldraskap / ledarskap. Egna och andras förväntningar på dig.
 • Grunden du står på. Attityder, normer och värderingar.
 • Självkänsla - självförtroende - självbild.
 • Kommunikation - förutsättningar och hinder.
 • Familjetrappan - hur hittar du din organisationsmodell för "Aktiebolaget Familjen"?

Pris:

För närvarande har vi inga öppna kurser men håller gärna kurs på ditt eller ditt företags uppdrag. Kontakta oss för upplägg och pris.

Nyhet!

"Bli den förälder du vill vara"

Med vår nya kurs ”Bli den förälder du vill vara” får du möjlighet att;

 • Möta dig själv och reflektera över ditt föräldraskap.

 • Stärka dig själv och dina barn.

 • Utveckla ditt föräldraskap.

 • Skapa glädje i vardagen.

 • Fundera över och hantera din tid.

 • Känna att du duger.

Kursen, som görs på distans via en dator nära dig, omfattar sju kursbrev samt personlig coaching per telefon och e-post. Vi finns med dig under kursens gång och ger dig kontinuerlig återkoppling på ditt arbete.

Vi möter dig där du är, du bestämmer när du har tid!

Pris:

2500 kr

 

Föreläsningar / Seminarier

I möten med föräldrar har vi sett hur ett stärkt föräldraskap leder till ett rikare liv i övrigt. När du själv vet vem du vill vara blir du tydligare i i ditt ledarskap, din kommunikation och i ditt förhållningssätt gentemot andra människor. I våra föreläsningar och seminarier förmedlar vi, utan pekpinnar och färdiga lösningar, föräldraskapets många möjligheter. Vi väcker tankar och ger användbara verktyg.

Välj bland följande ämnen:

 • Bli dina barns coach.
 • Föräldraskap / ledarskap
 • Självkänsla - självförtroende
 • Kommunikation
 • Konflikthantering
 • Syskonrelationer
 • Familjestress
 • "Aktiebolaget Familjen"

Pris:

Vi skräddarsyr våra föreläsningar efter era behov. Våra föreläsningar är från en timme långa och upp till heldagar. Kontakta oss för upplägg och prisuppgift.

 

Gruppcoaching

Med ett coachande förhållningssätt möter vi dig, i grupp, tillsammans med andra föräldrar med barn i ungefär samma åldrar. Vi behandlar ämnen som känns viktiga och angelägna för er deltagare. Gruppcoaching ger dig möjlighet att möta andra föräldrar, utbyta erfarenheter, tankar och idéer. Under ledning av en coach kan gruppen diskutera fram olika lösningar. Deltagarna i gruppen blir dina sparringpartners och stödjare.

Coachen deltar aktivt i gruppen, håller i strukturen, för arbetet framåt genom utmaningar och kan väva in teorier och modeller om gruppen vill.

Några exempel på vanliga coachämnen:

 • Vardagsglädje
 • Tid - energi - inspiration
 • Föräldrarollen
 • Svärföräldrar
 • Bonusfamiljen
 • Syskon
 • Mat
 • Hålla kärleken vid liv

Pris:

För närvarande har vi inga öppna grupper utan tar emot, alternativt besöker redan ihopsatta grupper. Tex. föräldragrupp i skola eller förskola, kompisgäng, grannar etc. Priset varierar beroende på hur gruppen vill lägga upp arbetet. Vi är nyfikna på just ert behov och ger gärna förslag på upplägg.

 

Individuell coaching

Som din coach utgår vi ifrån att du är kompetent och själv kan hitta svaren för att påverka  ditt liv och ditt föräldraskap. I vår coachrelation vill vi att du ska få en positiv syn på dig själv, ditt barn / tonåring, föräldraskapet och ditt liv. Viljan att förbättra, förändra och förstå inspirerar oss. Med empati, humor och glädje möter vi dig där du är. Som en spark i baken eller en hand att hålla går coachen med dig mot ditt mål. Vi coachar både "live" och per telefon.

Boka ett möte med dig i centrum!

Pris:

2900 kr för en månads coaching "live". I priset ingår 4 x 45 minuters samtal samt support mellan samtalen i form av sms, mejl eller kortare telefonsamtal.

2500 kr för en månads coaching per telefon. I priset ingår 4 x 45 minuters samtal samt support mellan samtalen i form av sms, mejl eller kortare telefonsamtal.

 

Föräldrarnas tvärtemotbok

- 49 galna lösningar på vardagens problem

Nu är det nära! Den 29 mars 2010 går boken från Norstedts lager och några dagar in i april, går det att hitta den i bokhandeln och på nätet. Du kan bland annat köpa den på Bokus (du kan redan nu lägga den i bevakningslista).

Du kan också läsa om boken i Norstedts vårkatalog .

Hela idén är att tokiga tankar och tvärtemottänkande överlag öppnar upp för kreativitet och nytt tänkande. När vi coachar uppmuntrar vi våra klienter att tänka nytt, annorlunda, större, mindre... eller vad som nu behövs. Det är lätt att fastna i samma tankemönster och då är liksom dörren stängd för kreativitet. Vi behöver vara kreativa och påhittiga som föräldrar. Vi "hamnar" ständigt i situationer som vi behöver kunna hantera och förhålla oss till.

Vi betonar verkligen vikten att ha roligt som förälder. Det ska vara kul och det vi redan gör, är ofta bra. Vi utgår ifrån att alla har ett sunt förnuft och att alla är kompetenta att vara föräldrar åt sina barn. Det handlar alltså inte om att vi är experter som ska rådgiva vilsna föräldrar.

Tvärtemotboken ska man bli glad av att läsa. Den är crazy. Den lockar till att använda det sunda förnuftet. Den visar att tokigt tänkande och agerande är modigt, roligt, coolt och framgångsrikt. Vi säger inte att våra tankar är bäst, eller ens bra, utan bara att det brukar bli bra när vi tänker nytt.

Dessutom brukar det bli ganska kul!

 

Relationernas tvärtemotbok

Nu är det hög tid för Relationernas tvärtemotbok att befruktas och där behöver vi er. Vi har redan fått respons och vet att det finns flera som vill bidra. Ett tips vi fått är från ett par som uttryckte sig så här; ”Vi ställer gärna upp! Vi har massor att bidra med! Vår relation är som ett året-runt-öppet Gröna Lund.”   We like!

Oavsett vad ni väljer att likna era relationer vid, kan vi tänka oss att det finns en del tvärtemot även hos er andra. Ämnet relationer är ju väldigt brett och målgruppen för boken är stor. Alla berörs av relationer och det är en mer eller mindre obligatorisk del av livet.

Vi har valt att dela upp relationer i följande områden;

 • Släkt – egna föräldrar, syskon, svärföräldrar, svågrar/svägerskor, annat löst folk.
 • Kärlekspartner – dejtande, flytta ihop, lyckas leva ihop, separera, sexliv.
 • Vänner – bästisar, bekanta, skaffa nya, göra slut med gamla.
 • Jobbet (här ingår också skolan som räknas som ungas jobb) – arbetskamrater, chefen, medarbetare, lärare.
 • Otippade – flyktiga möten, djur… här går allt in som vi inte kan kategorisera.

Exempel på tvärtemot kan vara (fritt spånat); skruva ur tändstiftet ur din gamla (icke bilföraduglige) pappas bil för att få honom att sluta köra, att välja bort sina ordinarie föräldrar och välja nya, att avstå från grannumgänge trots att det nästan är en lag där du bor, skaffa nya vänner genom att dejta och välja, ha en särbo/helgbo/torpbo istället för att traditionellt bo ihop, gå en helt annan väg än dina syskon och föräldrar går, skriva ett styrdokument till din svärmor, bryt mönstret av att alltid bli ihop med samma typer av kvinnor/män, jobba på samma jobb i 20 år, byta jobb en gång om året, skita i att jobba, byta karriär och välja något helt nytt, ge hela personalgruppen sparken/värsta lönebonusen, dupera lärare för goda betyg (känns väl inte alltför tvärtemot kanske), göra en lång utflykt med ditt husdjur, använda dig av hund-/katt-/akvarietricket, bestämma dig för att samla på minst tio flyktiga relationer varje dag (t-banan, ICA, p-platsgrannen, telefonförsäljaren…)

Ja, det var några förslag. Nu behöver vi era tankar och berättelser. Berätta om vad ni gjort, förmedla kontakten till någon ni vet gjort tvärtemot, testa någon av idéerna ovan och dela det med oss. Av arbetet med Föräldrarnas tvärtemotbok har vi lärt oss att de flesta människor har gjort en massa tvärtemot men tänker att det inte är tillräckligt tvärtemot. Tänk inte så! Ett bra tips är att fråga andra om vad de skulle säga är ert tvärtemot. Ofta är det lättare att se vad andra gör.

Som vanligt intervjuar vi er gärna och skriver utifrån det och som vanligt får ni ett annat namn än ert eget. Vi tar också tacksamt emot reflektioner på våra tankar kring Relationernas tvärtemotbok – saknas något, är vi ute och cyklar eller är något särskilt bra?

Hör av er till Åse eller Anna:

Åse Teiner 0708-18 41 49 teiner@foraldracoacherna.se

Anna Glas 070-464 20 16 glas@foraldracoacherna.se

 

Kom ihåg att allt börjar och slutar i relationer och att även ickerelationer är relationer.

  

Jobbcoaching

Vi kan hjälpa Dig mot nytt jobb – vi har en bra verktygslåda och kan plocka fram det Du är bäst på och gillar mest - vilket kan vara svårt att göra på egen hand!

Föräldracoacherna Sthlm erbjuder jobbcoaching med målsättningen att Du ska ha ett nytt jobb samt att Du ska hitta motivationen till att vilja, orka och kunna finna nya vägar dit!

Tillsammans med oss jobbar du bland annat med att;

 • Identifiera och tydliggöra Dina personliga egenskaper
 • Inventera dina erfarenheter och förmågor som visar vilka typer av arbeten som kan passa dig
 • Öka din självinsikt och därmed förstå Dig själv bättre och vad Du vill
 • Hitta en röd tråd som kommer att styra Dig mot ett nytt arbete – ett vidgat perspektiv som gör att Du vet mer om vad Du vill och kan arbeta med

Programmets innehåll;

 • Nuläge - var befinner Du Dig precis just nu
 • Nyläge – vart vill Du, vad klarar Du av, vad behöver Du mer utav
 • Självinsikt – hur stor koll har Du på dig själv och Dina personliga egenskaper och hur kan Du hitta dem
 • Hur når Du på bästa sätt ut med dina egenskaper och erfarenheter
 • Var tittar man efter jobben
 • CV och ansökningsbrev – hur skriver man och vad ska egentligen med
 • Fördjupning – CV och ansökningsbrev

Du är varmt välkommen att kontakta oss för ett Jobbcoachuppdrag!

 

Vi följer International Coach Federations etiska riktlinjer.